Cea mai agresivă primăriţă din Europa, care s-a luptat cu băncile pentru drepturile oamenilor: "Niciodată să nu aveţi încredere în noi"

Postat la 28 mai 2016 581 afişări

Cea mai agresivă primăriţă din Europa, care s-a luptat cu băncile pentru drepturile oamenilor: "Niciodată să nu aveţi încredere în noi"

Pe 5 februarie 2013, o femeie pe nume Ada Colau se pregătea să ţină un discurs în faţa parlamentului din Spania. Principala temă abordată de ea era criza imobiliară din ţară, în timpul căreia 400.000 de case fuseseră preluate de bănci şi alte 1,3 milioane de apartamente stăteau goale.

Colau pusese bazele PAH (Platforma pentru Victimele Ipotecilor), organizaţie ce susţinea drepturile civile ale celor ce nu îşi mai puteau permite ratele către bănci.

În cadrul discursului său, Colau l-a atacat direct pe Javier Rodriguez Pellitero, secretarul general al Asociaţiei Băncilor din Spania, numindu-l "un criminal ce trebuie tratat ca atare." Video-ul ce prezintă discursul lui Colau a devenit repede viral, iar numele ei a devenit cunoscut în fiecare casă din stat.

Doi ani mai târziu, îmbrăcată într-un tricou, Ada Colau apărea în faţa camerelor de luat vederi ca noul primar ales al Barcelonei. Ziua alegerilor, 25 mai 2015, avea să intre în istorie ca ziua în care catalunezii au ales prima femeie ca primar.

Din acel moment, Colau a promis că va guverna "în slujba oamenilor": "Niciodată să nu vă încredeţi în abilitatea noastră, a conducătorilor, de a vă reprezenta în totalitate", le-a spus ea suporterilor. "Daţi-ne afară dacă nu facem ceea ce am promis că vom face... dar aveţi în vedere faptul că nu putem rezolva toate problemele din prima zi."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-agresiva-primarita-din-europa-care-s-a-luptat-cu-bancile-pentru-drepturile-oamenilor-niciodata-sa-nu-aveti-incredere-in-noi-15387031
15387031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.