Ce văd recrutorii în cele 6 secunde în care îţi parcurg CV-ul

Autor: Ioana Matei Postat la 04 noiembrie 2013 9190 afişări

De multe ori, motivul pentru care nu am fost selectaţi pentru un interviu în urma trimiterii unui Curriculum Vitae rămâne un mister. Un studiu recent, realizat de compania de cercetare TheLadders arată motivele care stau la baza deciziei angajatorului de a te chema sau nu la interviu pentru locul de muncă dorit. Potrivit studiului, şase secunde sunt suficiente pentru ca recrutorii să ia decizia „se potriveşte sau nu”.

Ce văd recrutorii în cele 6 secunde în care îţi parcurg CV-ul

În timpul scurt pe care îl petrec în analiza CV-ului, recrutorii se uită la nume, compania pentru care ai lucrat sau lucrezi, funcţia ocupată, data la care ai început şi data la care ai plecat din locul de muncă anterior, alte companii şi funcţii deţinute şi perioada petrecută în cadrul acestora,  educaţia.

Studiul a fost realizat într-un interval de zece săptămâni pe 30 specialişti recrutori cărora le-au fost analizate mişcările ochilor în timp ce analizau o serie de CV-uri, potrivit Business Insider.  

Cele două CV-uri de ma jos includ o hartă în care se văd punctele de concentrare ale recrutorilor. Cel din dreapta a fost parcurs mai cu atenţie decât cel din stânga, datorită formatului clar şi concis. Este important ca informaţiile să fie ierarhizate corect din punct de vedere vizual, astfel încât să ofere angajatorului posibilitatea ca informaţia pertinentă precum abilităţile şi experienţa, să poată fi parcurse rapid.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-vad-recrutorii-in-cele-6-secunde-in-care-iti-parcurg-cv-ul-11617834
11617834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.