Ce va face Isărescu? Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, spune că leul ar trebui să se aprecieze. Miercuri dimineaţă, euro era cotat de la 4,8190 lei

Autor: Ştefan Stan Postat la 06 mai 2020 56 afişări

Ce va face Isărescu? Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, spune că leul ar trebui să se aprecieze. Miercuri dimineaţă, euro era cotat de la 4,8190 lei

Leul continuă să se aprecieze pe piaţa valutară în faţa monedei europene, după ce la începutul pandemiei ajunsese la minimum istoric raportat la euro.

Miercuri dimineaţă, euro ajunsese la un mimin de 4,81 lei la tranzacţionarea interbancară, sub nivelul anunţat marţi de BNR, de 4.8290. 

Cursul BNR a scăzut marţi cu 0,20% faţă de valoarea anterioară de 4,8387 lei. Luni, euro era cotat la 4,8421 lei. Euro s-a depreciat cu peste 0,30% faţă de valoarea maximă istorică de 4,8448, atinsă pe 17 martie 2020. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat acest trend ieri în conferinţa de presă, spunând că se aşteaptă la continuarea aprecierii monedei locale. 

”Leul este determinat de piaţă. Revenirea economiei mă face să cred că trendul va fi de apreciere decât de depreciere. Este o opinie personală, mă aştept la investiţii în România şi să nu avem o scădere a exporturilor foarte mare, nu ar trebui să fie o problemă foarte mare pentru moneda naţională”, a spus Florin Cîţu. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apreciere,
continuare,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.