În ape adânci. Una dintre cele mai mari linii de croazieră din lume, la un pas de faliment. Compania are „mari dubii" că va putea face faţă blocajului cauzat de coronavirus

Autor: Andra Stroe Postat la 05 mai 2020 806 afişări

În ape adânci. Una dintre cele mai mari linii de croazieră din lume, la un pas de faliment. Compania are „mari dubii" că va putea face faţă blocajului cauzat de coronavirus

Într-o şedinţă cu Securities and Exchange Commission, organizaţia care supraveghează bursa americană, reprezentanţii liniei de croazieră Norwegian Cruise Line Holdings că s-ar putea să fie forţaţi să intre în faliment, firma lor de contabilitate având „mari dubii” că businessul va putea să îşi continue activitatea, pe fondul crizei cauzate de pandemia de COVID-19, scrie CNN. Decizia radicală ar putea veni în ciuda unei investiţii de 400 de milioane de dolari primite din partea firmei de private equity L Catterton.

Norwegian şi-a suspendat cursele pe 14 martie, odată cu blocajul întregii industrii, care va fi prelungit până pe 30 iunie, cel mai devreme.

Industria vaselor de croazieră a fost lovită din plin de pandemie, în urma testării pozitive a mai multor persoane aflate la bordul unor nave, mulţi decedând în urma îmbolnăvirii, mai ales că multor vase le-a fost extrem de dificil să găsească un port unde să le fie permisă acostarea.

Reprezentanţii companiei au mai spus că vor amâna raportul din primul trimestru, însă datele preliminare publicate astăzi arată că businessul are o pierdere netă de aproape 2 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului. Printre acţiunile întreprinse de compania norvegiană se numără tăieri salariale de 20% şi reduceri de capital de peste 500 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
croaziera,
faliment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.