Ce ţări conduc în cursa vaccinării anti-coronavirus: Numărul de doze administrate este de patru ori mai mare decât numărul de infecţii la nivel mondial

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 martie 2021 63 afişări

Ce ţări conduc în cursa vaccinării anti-coronavirus: Numărul de doze administrate este de patru ori mai mare decât numărul de infecţii la nivel mondial

Până acum au fost administrate 501.039.543 de doze anti-COVID-19 la nivel mondial, Statele Unite conducând detaşat cu peste 133 de milioane de vaccinuri. Ultima rată globală de vaccinare este de 12,2 milioane de vaccinuri, ritm ce s-ar traduce prin atingerea imunităţii de turmă într-o perioadă de până la 3 ani, conform datelor agregate de Bloomberg.

În prezent, numărul de infecţii cu coronavirus este de peste 126 de milioane în toată lumea, iar decesele se apropie de 2,8 milioane.

Locul doi este ocupat de China, cu aproape 86 de milioane de doze, urmată de Uniunea Europeană, care a administrat până acum circa 63 de milioane de vaccinuri. Totuşi, UE are o populaţie de peste aproximativ 450 de milioane de locuitori, aşa că numărul oamenilor care au primit prima doză rămâne în continuare extrem de mic, fiind acoperită în acest sens doar 9,6% din populaţia blocului european. Rapelul a ajuns la doar 4,2% din populaţia Uniunii.

Între timp, prima doză a vaccinului a ajuns la 43,4% din totalul cetăţenilor în Marea Britanie şi, respectiv, la 54,5% în Israel. De asemenea, Serbia este una dintre cele mai eficiente ţări europene în ceea ce priveşte programul naţional de imunizare, având în vedere că autorităţile au inoculat aproape 15% din populaţie.

Ungaria, care foloseşte vaccinurile Sinopharm şi Sputnik V, a administrat 2.272.123 de vaccinuri, adică şi-a acoperit cu prima doză 17,9% din populaţie, însă doar 5,4% din cetăţeni s-au prezentat la rapel. Rata de vaccinare este de 11,6%, peste media UE de 7,1%

Momentan, România a administrat 2.744.764 de doze, cu o rată de vaccinare de 7,1%. Prima doză a ajuns la 9,6% din cetăţeni, iar rapelul reprezintă doar 4,6% din total.

Printre ţările care au reuşit să depăşească rata de vaccinare din UE se găsesc Marocul (10,3%), Turcia (8,7%), Norvegia (7,7%), şi Elveţia (7,3%).

Prin contrast, printre statele UE care nu se încadrează în rata blocului comunitar se numără Suedia (7%), Portugalia (7%), Belgia (6,8%) şi Olanda (4,6%).

În afara Europei, Chile şi Emiratele Arabe Unite au oferit prima doză unui număr de 24,2% şi, respectiv, 36% din totalul locutorilor.

Urmărește Business Magazin

Urmează ZF Power Summit 2023

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.