Ce sunt defapt MONUMENTELE misterioase cu dimensiuni gigantice din Japonia. Sunt mai mari decât piramidele egiptene - FOTO

Autor: Mircea Nica Postat la 11 ianuarie 2020 4702 afişări

Ce sunt defapt MONUMENTELE misterioase cu dimensiuni gigantice din Japonia. Sunt mai mari decât piramidele egiptene - FOTO

În Japonia au existat peste 20.000 de kofuns (cripte) din secolul trei până în secolul şase, iar 50 dintre ele există şi în prezent în regiunea Osaka Sakai. Cu toate acestea sunt foarte puţine lucruri cunoscute despre aceste cripte. 

Acum 1.600 de ani, aceste cripte au fost construite într-o manieră asemănătoare moumentelor, astfel se putea observa puterea politică din fiecare regiune în funcţie de măreţia criptei.

Daisen Kofun, una din cele 50 de de cripte care încă există în Japonia, este mai speciallă datorită mărimii, care este de 12 ori mai mare decât mărimea terenului de baseball din Osaka, iar din punctul de vedere al suprafeţei este mai mare decât piramidele egiptene.

Când cripta împăratului Nintoku (Daisen Kofun) a fost construit prin metodele învechite din acea vreme, se crede că a fost nevoie de aproximativ 2.000 de muncitori ca să termine lucrarea în 15 ani şi 8 luni.

„Multe cripte nu au fost supuse excavărilor şi de aceea nu ştim ce conţin. Criptele mari ar trebui să conţină rămpşiţele regilor de la acea vreme”, a spus Hiroshi Kaibe, cercetător la muzeul Sakai City Museum.

În ceea ce priveşte cripta Daisen Kofun au fost găsite texte antice care spuneau că printre cei 5 ragi care dorm se află şi împăratul Nintoku. Cu toate acestea, textele au fost scrise cu sute de ani înainte de crearea crfiptei, astfel şi acum sunt multe discuţii privind acest aspect al criptei.

În urma mai multor cercetări s-a descoperit faptul că Daisen Kofun avea 3 nivele şi existau figurine umane făcute din clei, care se numeau Haniwas. Aceste figurine erau puse una lângă alta de-a lungul suprafeţei plate. În cele din urmă s-a stabilit că aproximativ 29.000 de figurine Haniwas înconjurau cripta Daisen Kofun.

Cripta Daisen Kofun are o formă neobişnuită de gaură de cheie. În urma speculaţiilor s-a stabilit faptul că forma de gaură de cheie a fost creată pentru a putea facilita accesul oamenilor de afară înauntru şi invers. Pe parcurs scopul iniţial privind accesul a fost uitată, iar forma de gaură de cheie a rămas ca un simbol al criptei Daisen Kofun.

În ciuda atractivităţii criptelor accesul vizitatorilor este strict interzis, iar în iulie 2019, cripta Mozu Kofuns a fost recunoscută ca fiind un patrimoniu al UNESCO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
regiune,
prezenta,
construire,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.