Ce spune medicul V. Gheorghiţă, despre noile tulpini ale virusului:

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 martie 2021 83 afişări

Ce spune medicul V. Gheorghiţă, despre noile tulpini ale virusului:

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că eficacitatea vaccinurilor omologate în faţa noilor tulpini ale virusului este uşor diminuată şi că singura varianta pentru a opri răspândirea virusului rămâne vaccinarea. 

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiţă, datele arată că eficacitatea vaccinurilor este puţin diminuată în faţa noilor tulpini ale virusului SARS CoV-2. De aceea, trebuie să ne vaccinăm, astfel suntem protejaţi faţă de formele severe, a precizat Gheorghiţă.

„Datele disponibile la acest moment ne arată că eficacitatea acestor vaccinuri este uşor diminuată faţă de tulpina salbatică şi chiar faţă de tulpina britanică. Singurul meu mesaj este să ne programăm cât mai mulţi la vaccinare şi să accelerăm campania. Chiar dacă eficacitatea nu este cea care reiese din studiile efectuate, ne protejează de formele critice. Nici un vaccin nu este 100% eficace”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Gheorghiţă a mai spus că specialiştii se aşteaptă ca tulpină britanică să devină dominantă în România. Specialiştii vor urmări cu atenţia evoluţia tulpinilor din Brazilia şi Africa de Sud.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valeriu gheorghiţă,
vaccin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.