Ce spune Marius Budăi, Ministrul Muncii despre zvonurilor conform cărora angajaţii de la privat nu vor mai beneficia de zilele libere plătite

Postat la 20 aprilie 2023 42 afişări

Ce spune Marius Budăi, Ministrul Muncii despre zvonurilor conform cărora angajaţii de la privat nu vor mai beneficia de zilele libere plătite

Totul a pornit de la o ştire publicată de Antena 3 săptămâna trecută în care se vorbea despre o iniţiativă propusă de ”un grup de parlamentari s-a gândit să ceară interzicerea suplimentării acestor zile libere”, iar în caz contrar, aceştia au propus măsuri compensatorii suplimentare pentru mediul privat, adică deduceri sau facilităţi fiscale.

Ideea a venit după ce, se spunea în ştire, antreprenorii din mediul privat s-ar fi plâns că din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 primite de angajaţi onform legii, suferă pierderi importante din punctul de vedere al productivităţii.

Ministrul Muncii se dezice de o asemenea măsură, susţinând că nu are informaţii despre un posibil proiect legislativ care să conţină această speţă. Budăi dă asigurări că, în calitate de ministru, nu va susţine un astfel de proiect şi nu va aviza pozitiv o astfel de iniţiativă.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
privat,
angajati,
ministrul muncii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.