Ce spune IPS Teodosie cu privire la vaccinare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 ianuarie 2021 66 afişări

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, spune că oamenii trebuie să ţină cont de sfatul medicului şi de propria conştiinţă când decid dacă se vaccinează sau nu şi precizează că el nu se vaccinează, fiindcă are alergii: „Cel mai mult vindecă rugăciunea”.

Ce spune IPS Teodosie cu privire la vaccinare

„Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Cu adevărat este aici competenţa medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu e de bun augur. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. De aceea, iată, cum spune Sf Pavel, bine e şi aşa, şi invers. De aceea, fiecare este liber să o facă - nu putem interzice, nici nu putem promova, fiindcă nu suntem specialişti. (...) Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului şi după conştiinţa sa”, spune IPS Teodosie.

El precizează că „deocamdată” nu se vaccinează, fiindcă are alergii.

„Zilele acestea am citit mai multe studii medicale, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, că nu are bimeni, niciun medic nu va spune că 100% va ajuta acest vaccin. (...) Noi transmitem un adevăr elevat absolut, pe când medicamentele sunt relative. Patriarhia ne-a dat o recomandare, şi e normal să ne dea, că e o boală şi noi ne implicăm în boală. Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul”, adaugă IPS Teodosie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teodosie,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.