Ce spne Cîţu despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 februarie 2021 619 afişări

Premierul Florin Cîţu găseşte proiectul de lege prin care se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat foarte bun: „Mi se pare normal”.

Ce spne Cîţu despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat

Întrebat, miercuri, despre proiectul de lege prin care se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, dacă a discutat cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi dacă vor exista excepţii, premierul a răspuns: „Da, am vorbit. Este un proiect de lege despre care am discutat în coaliţie, am văzut draftul proiectului de lege. Va fi o dezbatere publică şi vom vedea dacă vor fi şi excepţii sau nu”.

Florin Cîţu a adăugat că i se pare un proiect de lege foarte bun: „Ştiţi că am încercat şi anul trecut acest lucru şi mi se pare normal dacă ai ieşit la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau vrei să rămâi angajat, atunci să renunţi la pensie”.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirma că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat şi că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să aleagă între pensie şi salariu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
cumul,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.