CE şi BEI au lansat, la Bucureşti, un instrument financiar pentru transporturi sustenabile în UE

Postat la 28 martie 2019 35 afişări

Comisia Europeană (CE) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au lansat, miercuri, la Bucureşti, un nou mecanism de finanţare mixtă pentru transporturi din cadrul MIE, un instrument financiar pentru a susţine proiectele ce ţin de sustenabilitatea şi eficienţa sectorului transporturilor din Europa.

CE şi BEI au lansat, la Bucureşti, un instrument financiar pentru transporturi sustenabile în UE

Având un buget iniţial de 200 de milioane de euro şi fiind finanţat de Uniunea Europeană (UE), acest mecanism va susţine investiţiile pentru sistemul european de management al traficului feroviar (ERTMS) şi pentru infrastructuri destinate combustibililor alternativi, mobilizând fonduri din partea BEI, a băncilor de promovare din fiecare stat membru şi din sectorul privat.

Iniţiativa corespunde cu obiectivele cheie în ceea priveşte nevoia de a decarboniza şi a digitaliza sectorul transporturilor din Europa, cât şi cu dorinţa de a asigura o mobilitate inteligentă, sustenabilă, incluziva, sigură şi securizată.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bei,
transport,
comisia europeana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.