Ce se întâmplă în România dacă dai un telefon de urgenţă fals la 112

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 ianuarie 2023 74 afişări

Ce se întâmplă în România dacă dai un telefon de urgenţă fals la 112

Un bărbat din Câmpulung, judeţul Argeş, s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, după ce a alertat în fals poliţiştii la 112, anunţând că îşi va folosi arma pe strada pe care se află. Bărbatul a mai alertat în fals autorităţile şi în alte ocazii.

Poliţiştii din Câmpulung au fost alertaţi, miercuri, în urma unui apel primit la 112, de un bărbat, cunoscut cu afecţiuni medicale, prin care cerea intervenţia poliţiei, deoarece deţine o armă pe care intenţionează să o folosească împotriva persoanelor de pe strada pe care se afla.

Deşi persoana care a apelat la 112 nu a oferit date suplimentare privind identitatea ei sau locaţia în care se află, a fost identificată în scurt timp de către poliţiştii de ordine publică.

Bărbatul nu este la prima sesizare care nu se confirmă, transmite IPJ Argeş.

„Având în vedere natura aspectelor care au făcut obiectul apelului, poliţiştii au efectuat un control corporal sumar, fără ca asupra celui în cauză să fie identificată vreo armă sau alt obiect asemănător. Ca urmare a aspectelor rezultate în urma verificărilor, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform O.U.G. 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, adaugă sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bărbat,
pistol,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.