Ce se întâmplă cu românii vaccinaţi cu prima doză, dacă se opreşte vaccinarea cu AstraZeneca

Autor: Laura Buciu Postat la 16 martie 2021 226 afişări

În situaţia în care se va decide suspendarea vaccinării cu vaccinul de la AstraZeneca, încă nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză. „Se vor face precizări pentru a asigura schema de vaccinare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Ce se întâmplă cu românii vaccinaţi cu prima doză, dacă se opreşte vaccinarea cu AstraZeneca

Întrebat, marţi, în conferinţă de presă, despre situaţia celor vaccinaţi cu prima doză a vaccinului de la compania AstraZeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu

Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată discuţia este prematură.

„Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenţia de reglementare Europeană va recomanda acest lucru. Categoric se vor face precizări şi în acest sens de a asigura schema de vaccinare şi beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuţii premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu serul britanic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
doză,
astrazeneca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.