Ce se intampla cand o tara nu mai are guvern

Postat la 19 februarie 2011 45 afişări

Presa belgiana a celebrat in aceasta saptamana recordul mondial, egalat de Belgia, al celei mai lungi crize politice, provocata de neintelegerile intre flamanzi si francofoni. Tara a depasit pragul de 249 de zile fara sa fi format un guvern real, dupa alegerile legislative anticipate din 13 iunie 2010.

"In sfarsit campioni mondiali!", a titrat, ironic, cotidianul De Standaard. Studentii au organizat petreceri si evenimente de strada in care au distribuit gratuit cornete de cartofi prajiti (simbol al gastronomiei belgiene), actiune denumita "revolutia cartofilor prajiti" - o parodie a "revolutiei iasomiei" din Tunisia prin care au dorit sa ironizeze clasa politica belgiana.

Flamanzii si francofonii nu reusesc sa ajunga la un acord privind o viziune comuna asupra viitorului tarii. Primii, sustinuti de principalul lor partid, o formatiune care militeaza pentru independenta, solicita o autonomie regionala intensificata. Francofonii se tem in legatura cu o posibila saracire a comunitatii lor, in urma acestui regim de autonomie, dar mai ales de o eventuala scindare a tarii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-se-intampla-cand-o-tara-nu-mai-are-guvern-7997113
7997113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.