Ce scrie presa internaţională despre semnarea acordului româno-american privind scutul antirachetă

Postat la 14 septembrie 2011 11 afişări

Semnarea acordului româno-american privind scutul antirachetă, marţi, la Washington de către secretarul american de Stat Hillary Clinton şi ministrul român de Externe Teodor Baconschi a fost relatată de majoritatea agenţiilor de presă internaţionale, care subliniază însă reticenţele Rusiei.

"Acordul pe care tocmai l-am semnat va poziţiona România ca jucător central în cadrul capacităţilor NATO de a evalua apărarea antirachetă", afirmă Reuters, care o citează pe secretarul american de Stat, Hillary Clinton, adăugând însă că acordul trebuie ratificat de Senatul american.

Agenţia germană DPA subliniază că preşedintele american Barack Obama l-a felicitat pe omologul său român Traian Băsescu cu privire la încheierea acestui acord, "care exemplifică angajamentul preşedintelui de a consolida NATO şi de a asigura aliaţii cu capacităţile necesare pentru a face faţă ameninţărilor secolului XXI".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
sua,
romania,
scut antiracheta,
vizita
/actualitate/ce-scrie-presa-internationala-despre-semnarea-acordului-romano-american-privind-scutul-antiracheta-8746950
8746950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.