Ce salariu fabulos are Mugur Isărescu la BNR

Postat la 04 august 2016 332 afişări

Ce salariu fabulos are Mugur Isărescu la BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a vorbit pentru prima oară din 2007 despre ce salariu câştigă de la BNR: 13.601 euro pe lună. Isărescu a precizat că nu primeşte pensie. Precizările au fost făcute în contextul apariţiei în spaţiul public al unor informaţii confom cărora Isărescu ar cumula din salariu, bonusuri şi pensie un venit de circa 40.000 de euro.

După aderarea Româniie la Uniunea Europeană, Isărescu şi membrii consiliului BNR motivau nepublicarea veniturilor pe seama unor regulamente europene neclare.

Mario Draghi, guvernatorul Băncii Cen­trale Europene (BCE) şi şeful lui Isă­rescu în Consiliul General de la Frankfurt, şi-a publicat în mod trans­pa­rent salariul pe 2015 chiar în raportul anual al instituţiei pe care o conduce.

Mario Draghi a încasat anul trecut un salariu anual brut fără bonusuri şi sporuri de 385.860 de euro, ceea ce înseamnă un câştig lunar de 32.155 de euro. BCE nu a plătit niciun bonus de per­for­manţă anul trecut membrilor din comitetul executiv. Salariul de bază al lui Mario Draghi a fost majorat cu 1,6% anul trecut comparativ cu 2014, iar aceeaşi creştere a fost aplicată ne­discriminatoriu şi în cazul celorlalţi membri ai conducerii BCE.

Victor Constancio, vicepreşedintele BCE, a încasat anul trecut 27.500 de euro pe lună, cu 5.000 de euro mai puţin decât Draghi, în timp ce ceilalţi patru membri ai boardului, Peter Praet, Benoit Coeure, Yves Marsch şi Sabine Lautenschlager, au obţinut aproape 23.000 de euro lunar anul trecut.

În total, BCE a cheltuit anul trecut 1,8 milioane de euro cu plata salariilor membrilor executivi. Pe lângă salariu, pachetul de beneficii al conducerii BCE a cuprins anul trecut şi asigurări de sănătate în valoare totală de 625.000 de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.