Ce probleme a întâmpinat ţara care vrea să introducă ziua de muncă de şase ore

Postat la 05 ianuarie 2017 958 afişări

Ce probleme a întâmpinat ţara care vrea să introducă ziua de muncă de şase ore

Ziua de muncă de şase ore pare să nu fie o idee atât de bună. Problema: este prea costisitoare.

Suedia a devenit subiect de ştire când s-a anunţat că este pregătită să adopte programul de muncă de şase ore, însă se pare că nu este o idee prea bună. Potrivit unor rezultate preliminare ale unui experiment ce s-a întins de-a lungul a doi ani în oraşul Gothenburg, scrie Bloomberg.

În Gothenburg o casă de bătrâni a decis să scurteze programul asistentelor medicale (68) de la 8 ore la 6 ore, păstrându-le acelaşi salariu. Pentru a acoperi orele instituţia a trebuit să angajeze alte 17 asistente medicale ceea ce se traduce la un cost de 1,3 milioane de dolari.

Totuşi studiul arată că angajaţii care au muncit şase ore pe zi s-au simţit mai sănătoşi şi nu şi-au mai luat la fel de multe zile libere pe motive medicale, dar şi nivelul de îngrijire al pacienţilor a crescut. Cu toate acestea, autorităţile nu vor să implementeze sistemul după terminarea experimentului. "Este mult prea costisitoare implementarea acestui sistem", a declarat Daniel Bernma, politician local. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.