Ce prevede OUG care modifică Legile Justiţiei şi observaţiile Comisiei de la Veneţia de care va ţine cont coaliţia de guvernare. Data limită pentru adoptare - surse

Postat la 04 octombrie 2018 37 afişări

Guvernul va adopta, până pe 20 octombrie o OUG care va corela doar 2 din cele 7 observaţii ale Comisiei de la Veneţia pe Legile Justiţiei, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Ce prevede OUG care modifică Legile Justiţiei şi observaţiile Comisiei de la Veneţia de care va ţine cont coaliţia de guvernare. Data limită pentru adoptare - surse

Observaţiile acceptate de Executiv sunt cele care fac referire la revocarea membrilor CSM şi la pensionarea magistraţilor după 20 de ani de activitate, au adăugat sursele politice.

Din cele şapte observaţii ale Comisiei de la Veneţia privind Legile Justiţiei, Guvernul va ţine cont de două dintre acestea.

Potrivit surselor politice, una dintre observaţiile Comisiei de la Veneţia, pe care Guvernul o va lua în considerare, se referă la Legea 317/2004 privind organizarea CSM, respectiv la modalitatea de revocare a membrilor CSM.

"E criticabil modul prea uşor în care pot fi revocaţi membrii CSM şi în aceste condiţii se creează o instabilitate la nivelul CSM", au precizat sursele citate.

Cea de-a doua observaţie de care Guvernul va ţine cont la modificarea Legilor Justiţiei prin ordonanţă de urgenţă se referă la Legea 303, respectiv pensionarea magistraţilor după 20 de ani de activitate, pentru că "există riscul să depopuleze sistemul de justiţie".

De asemenea, sursele au mai precizat că Guvernul nu este de acord cu observaţiile Comisiei de la Veneţia privind dreptul la libera exprimare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.