Ce PENSIE vei avea, dacă ai muncit timp de 35 de ani cu carte de muncă, în România

Postat la 22 iulie 2023 801 afişări

Ce PENSIE vei avea, dacă ai muncit timp de 35 de ani cu carte de muncă, în România

Fiecare persoană se gândeşte la ce pensie va primi la final de carieră, iar din acest punct de vedere trebuie să ştiţi că stagiul de cotizare este cel mai important.

Potrivit reglementărilor în vigoare, acesta trebuie să fie de cel puţin 15 ani, stagiul de cotizare complet fiind de 35 de ani.

Din acest motiv, vom lua în calcul o perioadă de 35 de ani. În momentul de faţă, vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei, dar aceste limite sunt supuse permanent schimbării.

Din păcate, însă, mulţi români sunt dezamăgiţi că nu primesc în totalitate sumele pe care le-au plătit de-a lungul activităţii lor profesionale, banii primiţi la bătrâneţe nefiind suma totală cotizată.

În decursul celor 35 de ani de cotizare, un român reuşeşte să vireze către bugetul de stat aproximativ 50.000 de euro. Dar, după pensionare, un român primeşte în medie aproximativ 30.000 de euro sub formă de pensie de la stat. Aşadar, aproximativ 20.000 de euro rămân la statul român.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
carte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.