Ce PEDEAPSĂ a primit tatăl celor doi copii care au cântat o melodie electorală pro-PSD

Postat la 18 iunie 2019 50 afişări

Tatăl celor doi copii din Baia Mare care au cântat o melodie electorală pro-PSD a fost amendat cu 2.500 de lei, iar ancheta nu e terminată. Ar putea fi luate măsuri de protecţie pentru cei doi copii.

Ce PEDEAPSĂ a primit tatăl celor doi copii care au cântat o melodie electorală pro-PSD

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că verificările poliţiştilor în acest caz nu au fost finalizate în acest moment.

„Verificările referitoare la videoclipul electoral <Hai români ieşiţi la vot> cu scopul identificării tuturor persoanelor implicate în producerea acestuia nu sunt finalizate în acest moment. Dar, în urma verificărilor desfăşurate până acum, s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori şi postat ulterior pe Facebook şi Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din acelaşi act normativ”, a spus Meteş.

Articolul nr. 40 din Legea nr. 33/ 2007 privind alegerile europarlamentare arată că „folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă”, iar amenda în astfel de cazuri este cuprinsă între 1000 şi 2500 de lei.

Tatăl celor doi copii a primit amenda maximă, de 2.500 de lei.

Surse locale au declarat la rândul lor corespondentului MEDIAFAX că ancheta Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, declanşată în acest caz, nu este finalizată, urmând să fie stabilite măsurile de protecţie pentru cei doi copii.

„Părinţii şi-ar fi exprimat acordul pentru a realiza acel videoclip electoral, urmează să vedem legat de copii care, oricum, nu pot fi fiolosiţi în astfel de clipuri”, au spus sursele citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
tata,
melodie,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.