LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Ce meserie lipseşte din Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) în domeniul dumneavoastră? - Irina Panaite, director de resurse umane McDonald’s România - VIDEO

Autor: Adelina Mihai, Roxana Cârcior Postat la 24 martie 2019 201 afişări

„Noi, fiind la începuturile anilor ’90 a trebuit practic să ne creăm competenţele de funcţionare, să ne găsim funcţiile pe care să le putem trece în cărţile de muncă ale angajaţilor şi a trebuit să obţinem certificarea pentru lucrător comercial, pentru manager de restaurant şi asistent de restaurant. A fost o muncă titanică, imensă, birocraţie - mai ales în timpurile acelea.

Membrii echipei sunt certificaţi şi au ocupaţia de lucrători comerciali.  Însă de câţiva ani dincolo de crew member, de managerii de restaurant, diversitatea pe care am adus-o în restaurante prin Mc’Cafe-uri, avem barista, avem quest experience lider (persoanele, colegii care întâmpină un oaspete de când intră pe uşă şi îl ghidează prin tot ce înseamnă comandă, interacţiune cu chioşcul, interacţionează cu colegii din restaurant. Acestea sunt meserii de sine stătătoare, ei nu sunt vânzători, ei nu sunt lucrători la casă. Va trebui să depunem demersurile şi pentru a le recunoaşte lor un statut nu doar în nomenclatorul nostru intern de funcţii, dar şi în clasificarea ocupaţiilor din România).”  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.