Ce loc ocupă Bucureştiul în clasamentul celor mai poluate capitale din UE

Postat la 15 martie 2023 61 afişări

Ce loc ocupă Bucureştiul în clasamentul celor mai poluate capitale din UE

IQAir măsoară nivelurile de poluare a aerului în funcţie de concentraţia particulelor atmosferice în suspensie PM2.5.

Lahore din Pakistan a fost clasat oraşul cu cel mai poluat aer din lume în 2022.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă o concentraţie maximă de particule fine PM2.5 de 5 micrograme pe metru cub de aer.

Pe primul loc se află Zagreb, capitala Croaţiei, cu 22,4, micrograme de particule fine PM2.5, pe metrul cub de aer. Locul al doilea este ocupat de Atena, capitala Greciei, cu 19,2 micrograme de particule fine PM2.5, pe metrul cub de aer.

Următoarele sunt Sofia, capitala Bulgariei (19,1 micrograme PM 2.5) şi Bucureşti, capitala României (17,1 micrograme PM 2.5).

Cele mai „verzi” capitale europene sunt Tallinn, capitala Estoniei (4,8 micrograme PM 2.5); Helsinki, capitala Finlandei (5,5 micrograme PM 2.5) şi Stockholm, capitala Suediei (6,8 micrograme PM 2.5).

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clasament,
ocupare,
poluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.