Ce i-ar putea astepta pe romani in 2011: de la caderea leului la taxe mai mari

Postat la 24 septembrie 2010 10 afişări

Daca anul viitor Romania nu va avea o crestere economica de 1-2%, Guvernul ar putea fi nevoit sa taie si mai mult din buget si sa creasca din nou impozitele.

Pentru a se incadra in tinta de deficit bugetar de 4,4% din PIB impusa de FMI, Guvernul sau BNR ar putea apela la noi taieri sau majorari de taxe si impozite, respectiv la deprecierea leului sau la cresterea inflatiei.

Mai sunt insa si alte variante: in loc ca Guvernul sa taie din bugete, BNR ar putea sa "lase leul din brate", respectiv sa permita deprecierea lui, dupa cum sustine analistul economic Ilie Serbanescu. Ori statul sa renegocieze tinta de deficit bugetar cu Comisia Europeana.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-i-ar-putea-astepta-pe-romani-in-2011-de-la-caderea-leului-la-taxe-mai-mari-7414054
7414054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.