Ce faci cand te critica Banca Mondiala

Autor: Mihai Mitrica Postat la 24 iulie 2011 16 afişări

Un raport al Bancii Mondiale acuza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, ca a dezvoltat programe finantate din bugetul de stat pe aceleasi axe ca si programele finantate din fonduri europene, sabotand practic acest mecanism de atragere de fonduri externe in Romania.

Banca Mondiala reproseaza ministerului condus de Elena Udrea ca autoritatile locale au fost astfel descurajate sa mai acceseze fonduri europene, iar proiectele pe care acestea le dezvolta acum sunt de o calitate inferioara. In fine, Banca Mondiala considera ca birocratia excesiva, capacitatea redusa de cofinantare si lipsa de experienta sunt cauzele absorbtiei scazute a fondurilor europene.

"Sunt de acord cu aproape toate concluziile raportului Bancii Mondiale. Ele vin sa intareasca toate lucrurile pe care le-am tot spus fata de activitatea ministerului si fata de nevoia acestuia de a se schimba", a dat replica, pe blogul sau, Elena Udrea.

"Atat eu personal, cat si alti functionari din MDRT, le-am explicat expertilor BM problemele si dificultatile cu care ne confruntam, cerand in schimb solutii de rezolvare si eficientizare a activitatii ministerului. Am discutat cu cei de la BM asupra elementelor pe care eu le consideram ineficiente sau redundante. Printre acestea se numarau suprapunerea programelor ministerului cu cele ale altor ministere peste POR, dar si nevoia de a eficientiza activitatea institutiei prin refacerea organigramei si redistribuirea atributiilor angajatilor", arata ministrul dezvoltarii.

Concluziile analizei functionale facute de Banca Mondiala au fost prinse intr-un raport ce urmeaza a fi discutat si aprobat in Guvern. De mentionat ca asemenea analize functionale au fost realizate si in cazul altor ministere, adauga Elena Udrea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-faci-cand-te-critica-banca-mondiala-8520066
8520066
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.