Ce facem mai departe cu acest „entuziasm financiar“? Cum a trecut România de la 5 lei/euro la 4 lei pentru un euro acum

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 21 ianuarie 2013 11 afişări

În dimineaţa zilei de luni, 6 august, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a răbufnit public la adresa clasei politice, care de trei luni se încăiera continuu pe tema demiterii sau nu a pre­şedintelui Băsescu. Războiul dintre USL şi Băsescu atinsese punctul maxim după ce refe­ren­dumul de de

În dimineaţa zilei de luni, 6 august, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a răbufnit public la adresa clasei politice, care de trei luni se încăiera continuu pe tema demiterii sau nu a pre­şedintelui Băsescu.

Războiul dintre USL şi Băsescu atinsese punctul maxim după ce refe­ren­dumul de demitere rămăsese în aer: peste 7 milioane de români votaseră pen­tru căderea lui Băsescu, dar referendumul nu putea fi validat pentru că la urne nu veniseră suficienţi români.

Toate schimburile de replici şi înjurături între politicieni aveau un cost, iar la acest lucru s-a adăugat şi neclaritatea constituţională privind numărul necesar de români prezenţi la vot pentru a demite preşedintele.

Vineri, pe 3 august, cursul atinsese 4,648 lei/euro la BNR, dar pe piaţa valutară interbancară cotaţiile ajunseseră şi la 4,7 lei. La casele de schimb, deja la vânzare se vedeau cursuri de 4,8 lei pentru un euro.Din luna mai, de când a căzut neaşteptat "Guvernul Ungureanu", totul s-a întors pe dos. Din România au început să iasă bani, de pe curs, de pe ti­tluri de stat şi din depozite. Iar în discuţie nu erau câteva zeci de milioane de euro, ci chiar câteva miliarde de euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-facem-mai-departe-cu-acest-entuziasm-financiar-cum-a-trecut-romania-de-la-5-lei-euro-la-4-lei-pentru-un-euro-acum-10507044
10507044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.