Ce facea Osama bin Laden acasa: se uita la televizor la stiri despre el insusi (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 mai 2011 42 afişări

Pentagonul a difuzat sambata cinci inregistrari video cu Osama bin Laden, filmate la locuinta acestuia din Abbottabad, Pakistan, inregistrari confiscate in cursul actiunii de saptamana trecuta a militarilor americani in care liderul Al-Qaida a fost ucis.

Intr-una dintre secvente, Osama bin Laden apare stand infofolit intr-o camera saracacioasa, uitandu-se la televizor si schimband canalele, iar unele dintre imaginile care se uita il infatiseaza pe el insusi in ipostazele cunoscute din muntii Afganistanului. Langa el, pe o masuta joasa, se zareste monitorul unui computer. Alte inregistrari, toate fara sonor, sunt materiale de propaganda islamista, unde sauditul apare cu barba ingrijita si vopsita in negru, spre deosebire de secventa filmata in casa, unde teroristul apare neingrijit si cu barba incaruntita.

Inregistrarile, prezentate intr-o conferinta de presa a Pentagonului, demonstreaza, conform oficialilor americani citati de agentiile de presa prezente la eveniment, rolul important jucat de Bin Laden in organizarea si coordonarea unor atacuri Al-Qaida din Yemen si Somalia, aratand ca teroristul era mult mai implicat in conducerea operatiunilor retelei decat credeau analistii politici care ii atribuiau un rol mai degraba de lider simbolic sau nici macar atat.

Comandoul SEAL a confiscat din locuinta lui Bin Laden manuscrise, mai multe calculatoare, CD-uri si DVD-uri. Departamentul de Securitate Interna afirmase ca din studierea lor a reiesit ca Al-Qaida intentiona sa organizeze un lant de atentate la trenurile de pasageri, prin care sa aniverseze zece ani de la atentatul din 11 septembrie 2001.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-facea-osama-bin-laden-acasa-se-uita-la-televizor-la-stiri-despre-el-insusi-video-8244506
8244506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.