Ce face rusul Roman Abramovici, rămas fără bani şi fără prieteni care să-l împrumute

Postat la 27 aprilie 2022 176 afişări

Ce face rusul Roman Abramovici, rămas fără bani şi fără prieteni care să-l împrumute

Oligarhul încearcă să accelereze negocierile de pace, ameninţat şi de SUA că ar putea fi trecut pe lista neagră, dacă nu produce rezultate.

Oligarhul a fost la Kiev pentru a reînvia discuţiile de încetare a focului care par să fie într-o fundătură. Acum, şi Washingtonul se gândeşte şi el să-l sancţioneze pe patronul de la Chelsea.

Abramovici a dispărut de pe radarul internaţional, după discuţiile de la Istanbul, de la sfârşitul lunii martie, în urma tentativei de otrăvire pe care a suferit-o în urmă cu două luni. Dar el continuă să lucreze în spatele cortinei.

În urmă cu aproximativ 10 zile, rusul a fost din nou la Kie,  pentru a discuta cu şeful de cabinet prezidenţial Andrei Iermak şi cu negociatorii lui Zelenski. O vizită privată, atât de mult încât purtătorul de cuvânt al magnatului rus a negat-o. Dar, acum 4 zile a venit confirmarea de la preşedintele ucrainean: „Din câte ştiu şi ştiu multe, el face parte din grupul de negociatori rus. A fost la Kiev”.

Abramovici este fără bani, pentru că toate conturile îi sunt îngheţate. Pentru a face faţă cheltuielilor curente (peste 700.000 de dolari pe săptămână doar pentru salariile personalului), a încercat fără succes să se împrumute de la prietenii americani.

Şi potrivit Bloomberg, administraţia americană ar lua în considerare extinderea sancţiunilor şi asupra lui, în condiţiile în care munca lui nu ar aduce niciun rezultat la masa negocierilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
discutii,
incercare,
kiev

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.