Ce efecte are COVID-19 asupra organismului. Cum sunt afectaţi plămânii de noul Coronavirus

Postat la 13 martie 2020 2127 afişări

Ce efecte are COVID-19 asupra organismului. Cum sunt afectaţi plămânii de noul Coronavirus

Pe măsură ce tot mai multe cazuri de infectare cu coronavirus apar în toată lumea, starea de confuzie vizavi de efectele pe care COVID-19 le are asupra organismului persistă, notează cei de la New York Times.

Simptomele, care includ febră, tuse şi probleme respiratorii, pot indica mai multe afecţiuni, de la gripă la o simplă răceală.

Virusul se transmite prin picături transmise în aer în urma tusei sau a strănutului şi pătrunde în corpul uman prin cavitatea nazală, prin gură sau prin ochi. Aceste particule circulă apoi şi se atasează de anumiţi receptori de pe celulele aflate de-a lungul gâtului.

Particulele de coronovaris încep apoi să "deturneze" metabolismul celulei, reducând în mod substanţial activitatea uzuală a acesteia şi transformând-o, în schimb, într-un factor de multiplicare, potrivit spuselor doctorului William Schaffner, specialist în boli infecţioase de la de Centrul Medical Universitar Nashville, din Tennessee.

Urmează o altă etapă, şi anume cea în care visul coboară prin bronhii şi ajunge, în cele din urmă, la plămâni. Membranele mucoase devin inflamate, astfel că plămânii transmit tot mai greu oxigenul în sânge.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
efecte,
organism,
cazuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.