Ce denumire va primi razboiul din Irak

Postat la 19 februarie 2010 18 afişări

Administratia Barack Obama a decis redenumirea razboiului din Irak, cunoscut in prezent drept Operatiunea Iraqi Freedom (Libertatea irakienilor), in "Operation New Dawn" (Operatiunea Orizonturi Noi), informeaza postul de televiziune ABC News.

Potrivit unei note interne adresate Comandantului Comandamentului Central, generalul David Petraeus, la 17 februarie, secretarul Apararii, Robert Gates, afirma ca "schimbara de nume aprobata va intra in vigoare la 1 septembrie 2010, odata cu modificarea misiunii fortelor americane in Irak".

Gates argumenteaza ca schimband denumirea odata cu schimbarea misiunii - retragerea trupelor combatante americane conform planului - Statele Unite transmit "un semnal puternic ca Operatiunea Iraqi Freedom s-a incheiat si ca trupele actioneaza intr-o noua misiune".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
Irak,
denumire,
Operation New Dawn,
SUA,
Obama
/actualitate/ce-denumire-va-primi-razboiul-din-irak-5564074
5564074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.