Ce decizie controversată s-a luat în şcolile din Marea Britanie. Jumătate dintre părinţi nu sunt de acord

Autor: Andra Stroe Postat la 30 august 2019 471 afişări

Ce decizie controversată s-a luat în şcolile din Marea Britanie. Jumătate dintre părinţi nu sunt de acord

Aproape jumătate dintre părinţii din Marea Britanie (49%) consideră că şcoala copilului lor ar trebui să interzică telefoanele mobile, sugerează un sondaj realizat de site-ul uSwitch. Unu din opt părinţi spune că şcoala unde învaţă copilul său a luat deja această decizie.

Un sondaj la care au răspuns peste 1.000 de persoane a sugerat totodată că valoarea medie a gadgeturilor aduse la şcoală de fiecare copil este de 300 de lire. Anul trecul, secretarul culturii de la acea vreme, Matt Hancock, spunea că admiră şcolile care au decis să interzică telefoanele mobile.

Extrapolând situaţia asupra tuturor şcolarilor de pe teritoriul Marii Britanii, uSwitch a estimat că valoarea totală a gadgeturilor aduse la şcoală în 2019 va creşte la 2,3 milioane de lire.

În plus, 43% dintre copii au acum modele de telefon mai noi decât părinţii lor, suma totală cheltuită de adulţi fiind de 13 miliarde de lire anual pe facturile de telefon ale copiilor lor.

A fost „de înţeles” faptul că părinţii erau preocupaţi de ideea că odraslele lor sunt distrase de telefoanele mobile în timpul programului şcolar.

Pe de altă parte însă, „mulţi părinţi doresc să stea liniştiţi că îşi pot contacta copiii în situaţii de urgenţă şi să afle unde se află dacă nu apar acasă la ora obişnuită, fie că îi sună sau folosesc o aplicaţie." Unii susţin că lumea este plină de gadgeturi, de aceea copiii nu ar trebui să fie opriţi din experienţa folosirii lor. „Dacă şcoala şi educaţia se referă la pregătirea noastră pentru realitatea în care trăim, atunci să învăţăm cum să folosim telefonul mobil - atunci când este potrivit, când nu este potrivit, este o parte foarte importantă din asta", a spus Paul Howard-Jones, profesor de neuroştiinţă şi educaţie la Universitatea din Bristol, potrivit BBC.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.