Ce arată lista firmelor prezentate de procurori: companii fără bilanţuri depuse la Finanţe sau cu afaceri zero au luat credite din sucursale-fanion

Postat la 17 decembrie 2012 50 afişări

Procurorii care au investigat dosarul fraudelor bancare au legat numele lui Adrian Mărtiş, Vasile Creştin şi Andrei Suditu de firme precum Proserv Company, Blitz Transport, Agrocereal Import Export, Arthur J Consulting, Gfr Grand Logistic, Scorpio Becco Gruppo şi American Building Classic. Datele obţinute de Ziarul Financiar de la Ministerul Finanţelor arată că aceste companii făceau afaceri în construcţii, transporturi sau comerţ. Cu toate acestea, cifrele de afaceri ale companiilor erau relativ mici. Dintre companiile menţionate de procurori cea mai mare cifră de afaceri, de 4,4 milioane euro, a fost înregistrată de Proserv Company, cu activitate în construcţii. Aceste rezultate au fost obţinute de firmă în anul 2009, informaţiile ulterioare nefiind disponibile pentru că reprezentanţii firmei nu au mai depus bilanţurile la Ministerul Finanţelor. Afaceri similare avea în 2010 şi American Building Classic, firmă care făcea business tot din lucrări de construcţii. De altfel, nici această firmă nu are depus bilanţul pe anul 2011, ultimul ce ar fi trebuit să fie disponibil.

Vasile Creştin este un om de afaceri controversat, care alături de fratele său Dumitru Creştin, a fost implicat în mai mul­te scandaluri financiare, potrivit infor­maţiilor prezentate în presă de-a lungul timpului. Astfel, informaţiile dis­ponibile arată că fraţii Creştin au fost implicaţi în urmă cu mai mulţi ani într-o afacere cu combusibil în asociere cu Corneliu Păltânea, la acel moment şef al SRI Prahova. Numele fraţilor Creştin a fost asociat şi cu privatizări controversate precum cea a Protan sau cea a producătorului de conserve din carne Scandia. De altfel, oficialii Scandia declarau la sfârşitul anului trecut pentru ZF că familia Creştin deţine în continuare un pachet important de acţiuni în această companie. În acest an presa tabloidă a scris că Vasile Creştin Jr., fiul omului de afaceri Vasile Creştin, se afla în Bucureşti la volanul unui autoturism Lamborghini Gallardo în valoare de 350.000 de euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
banci,
frauda,
bilanturi
/actualitate/ce-arata-lista-firmelor-prezentate-de-procurori-companii-fara-bilanturi-depuse-la-finante-sau-cu-afaceri-zero-au-luat-credite-din-sucursale-fanion-10396570
10396570
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.