Ce aliment reduce riscul apariţiei diabetului

Postat la 30 octombrie 2016 277 afişări

Ce aliment reduce riscul apariţiei diabetului

Iaurtul ajută la menţinerea unei greutăţi corporale optime şi la eliminarea surplusului de kilograme. Ba mai mult, poate ţine şi diabetul la distanţă.

Iaurtul este un aliment bogat în nutrienţi esenţiali (proteine de foarte bună calitate, calciu, alte minerale şi vitamine) şi are un conţinut caloric moderat. În plus, conţine bacterii lactice active, necesare pentru o floră intestinală echilibrată.

Includerea iaurtului în alimentaţia de zi cu zi are efecte pozitive şi asupra circumferinţei taliei, care este mai redusă în cazul persoanelor care îl consumă regulat (de 4 – 5 ori pe săptămână). Efectele benefice ale consumului de iaurt în scăderea riscului de exces ponderal reies şi din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internaţionale. 

 „Cercetătorii din întreaga lume acordă din ce în ce mai mult credit iaurtului, asociindu-l cu un indice de masă corporală mai mic, cu o circumferinţă a taliei mai scăzută şi cu menţinerea grăsimii corporale în limite normale. Acest aliment este deosebit de important în contextul eforturilor care se fac pentru prevenirea şi managementul obezităţii’’, spune prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diabet,
reducere,
risc,
aparitie,
iaurt,
mentinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.