Care sunt locuinţele preferate ale bucureştenilor

Autor: Ioana Matei Postat la 29 octombrie 2016 95 afişări

Care sunt locuinţele preferate ale bucureştenilor

Peste 80% dintre bucureşteni ar investi într-o locuinţă situată într-un complex rezidenţial nou şi doar 20% ar alege un apartament într-un bloc deja locuit, conform unui sondaj realizat recent de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.

 

În ceea ce priveşte criteriile de achiziţie, peste 50% dintre respondenţi au pus pe primul loc zona. Suprafaţa şi preţul sunt următoarele două criterii pe care bucureştenii le iau în calcul înainte de achiziţia unei locuinţe. În topul preferinţelor bucureştenilor se află, în acest moment, apartamentele cu două camere: 40% dintre respondenţii sondajului s-au declarat interesaţi de acest tip de locuinţă, în timp ce 30% sunt în căutare de apartamente cu trei sau mai multe camere. Mai puţin de o treime dintre respondenţi s-au declarat interesaţi de case (20%), iar 10% dintre ei îşi doresc o garsonieră.

 

În ceea ce priveşte modalitatea de finanţare, mai mult de 50% dintre cei care îşi doresc să cumpere o garsonieră o vor face din economii şi mai puţin de 20% prin credit ipotecar. Aceeaşi tendinţă se remarcă şi în cazul apartamentelor cu două camere. Pentru apartamentele cu trei sau mai multe camere, aproximativ 80% dintre respondenţi îşi doresc să apeleze la un credit ipotecar şi economii, restul recurgând la programul Prima Casa.

 

În medie, bucureştenii sunt dispuşi să investească aproximativ 35.000 de euro pentru achiziţia unei garsoniere şi 65.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Pentru o locuinţă cu trei camere, aceştia sunt dispuşi să plătească în medie 90.000 de euro, în timp ce pentru un apartament cu patru sau mai multe camere valoarea se ridică la 120.000 de euro. Pentru achiziţionarea unei case, suma medie pe care bucureştenii vor să o investească este mai mare, şi anume 130.000 de euro.

 

Sondajul a fost realizat în cadrul Târgului Naţional Imobiliar de la începutul lunii octombrie pe un eşantion de 370 de respondenţi din Bucureşti, cu vârstele cuprinse între 18 şi 55 de ani. Dintre aceştia, 61% au fost bărbaţi şi 39% femei.

Storia.ro este un site de anunţuri dedicat exclusiv sectorului imobiliar, lansat de OLX.

 

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.