CCR: Pensiile aleşilor locali sunt neconstituţionale

Postat la 20 ianuarie 2016 95 afişări

Actul normativ privind pensiile speciale pentru aleşii locali nu este în acord cu legea fundamentală, a decis Curtea Constituţională. Anterior luării acestei decizii, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, afirma că orice bani în plus constituie un privilegiu.

CCR: Pensiile aleşilor locali sunt neconstituţionale

ACTUALIZARE 11.50. Judecătorii CCR au decis în unanimitate că pensiile aleşilor locali nu sunt în acord cu legea fundamentală.

Potrivit judecătorilor CCR, legea nu este clară pentru că niciunde în lege nu scrie ce anume reprezintă această pensie - o indemnizaţie, un salariu, o pensie în adevăratul sens al cuvântului sau un cadou.

Pe de altă parte, judecătorii apreciază că legea instituie inegalităţi chiar între persoane care ocupă aceeaşi poziţie şi că iniţiatorii legii nu au prevăzut sursa de finanţare pentru acest beneficiu.

În urma deciziei de azi, legea se va întoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu hotărârea CCR, în termen de 45 de zile.

Cititi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ccr,
alesi,
pensii,
neconstitutional,
lege,
refuz,
acord,
decizie,
bani,
cc,
curte
/actualitate/ccr-pensiile-alesilor-locali-sunt-neconstitutionale-14971969
14971969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.