Cât de periculoşi pot fi în realitate frumoşii fulgi de nea

Postat la 19 ianuarie 2016 601 afişări

Cât de periculoşi pot fi în realitate frumoşii fulgi de nea

Fulgii de zăpadă nu sunt atât de drăguţi pe cât par

Nimic nu poate fi mai plăcut vederii decât aspectul imaculat al zăpezii. Fulgii de nea ne încântă copilăria şi continuă să ne fascineze chiar şi din postura de adulţi. Chiar şi aşa, s-ar putea ca zăpada să nu fie atât de benefică pentru noi, ba din contră, să ne dăuneze.

Conform rezultatelor unei cercetări realizate de oamenii de ştiinţă canadieni, fulgii de zăpadă reacţionează asemenea unor bureţi ce atrag substanţele toxice din gazele de eşapament. Prin urmare, în marile oraşe ale lumii, unde poluarea depăşeşte de multe ori nivelurile admise, zăpada conţine o cantitate de substanţe nocive superioară celor din zonele mai puţin aglomerate.

Noxele absorbite de fulgii de zăpadă nu sunt periculoase doar pentru mediul înconjurător, ci şi pentru sănătatea organismului nostru. În mod concret, cercetătorii canadieni au arătat că particulele toxice prezente în apa îngheţată ajung în sistemul respirator, declanşând apariţia unor boli precum astmul sau chiar cancerul.

În cadrul studiului pe care l-au realizat, cercetătorii Universităţii McGill din Montreal, Canada, au observat impactul pe care îl au substanţele poluante asupra compoziţiei fulgilor de zăpadă, folosind o încăpere în care au pulverizat zăpadă artificială şi substanţe toxice, prezente în mod normal în gazele de eşapament. Pe parcursul experimentului, s-a demonstrat faptul că zăpada schimbă distribuţia aerosolilor din carbonul organic, regăsit în substanţe precum benzenul, toluenul sau etilbenzenul. Toate aceste particule sunt eliberate, în mod normal, în atmosferă, în momentul în care produsele de petrol folosite ca şi combustibili sunt arse.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zapada,
sanatate,
refuz,
toxic,
adulti
/actualitate/cat-de-periculosi-pot-fi-in-realitate-frumosii-fulgi-de-nea-14970430
14970430
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.