CCR a stabilit că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituţionale

Autor: Laura Buciu Postat la 25 noiembrie 2020 126 afişări

Judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis, miercuri, că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituţionale, pentru că încalcă principiul bicameralismului şi sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat fără să stabilească şi sursa de finanţare.

CCR a stabilit că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituţionale

CCR a admis cu unanimitate de voturi obiecţia de neconstituţionalitate formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este neconstituţională, în ansamblul său.

Pentru pronunţarea acestei soluţii, CCR a reţinut, în esenţă, că legea examinată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului.

„Totodată, întrucât prin acelaşi act normativ sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat, ar fi trebuit, pe de o parte, să se solicite informarea Parlamentului de către Guvern şi, pe de altă parte, să se stabilească sursa de finanţare, în acord cu cerinţele art.111 alin.(1) teza a doua şi, respectiv, ale art.138 alin.(5) din Legea fundamentală”, arată CCR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ccr,
salarizare,
ccr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.