CC: Guvernul propune candidaţii la funcţia de judecător la CEDO din partea României

Postat la 09 mai 2013 28 afişări

Guvernul propune candidaţii la funcţia de judecător la CEDO din partea României, a decis, joi, Curtea Constituţională, respingând sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind conflict de natură constituţională între autoritatea judecătoarească şi Guvern.

CC: Guvernul propune candidaţii la funcţia de judecător la CEDO din partea României

 Premierul Victor Ponta a declarat, după ce a participat la discuţiile de la Curtea Constituţională privind procedura desemnării judecătorului din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), că selecţia de către comisia constituită de Guvern ar fi mult mai rapidă deoarece la CSM a fost propusă o perioadă de două luni doar pentru desemnarea unor "bieţi" procurori din România, iar Consiliul se confruntă permanent cu probleme de cvorum.

Potrivit premierului, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii ar fi susţinut că în Constituţie este prevăzut că CSM propune judecătorii, dar că el a sancţionat imediat "eroarea", arătând că de fapt Constituţia stabileşte doar că CSM înaintează preşedintelui ţării astfel de propuneri, deci nu este vorba de judecătorul la CEDO.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cc-guvernul-propune-candidatii-la-functia-de-judecator-la-cedo-din-partea-romaniei-10867703
10867703
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.