Cazul Sima: investiţia prin brokeri neautorizaţi este ca şi cum ai arunca bani într-un canal

Postat la 15 octombrie 2012 21 afişări

Piaţa de capital iese cu imaginea puternic şifonată din acest scandal, chiar dacă nici CNVM, nici Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi nici brokerii locali nu au o responsabilitate directă în cazul Sima.

Cazul brokerului fugar Cristian Sima aduce în prim- plan o problemă importan­tă legată de investiţiile pe pieţele de capital interna­ţio­nale, în contextul în care în ultimii ani au apărut zeci de firme care se promovează ca brokeri şi spun că oferă servicii de tranzacţionare pe pieţele externe. Sima a fugit din ţară după ce ar fi pierdut circa 3,5 milioane de euro, banii a circa 60 de clienţi ai WBS Holdings, o firmă de brokeraj specializată în tranzacţii pe pieţele internaţionale care este înregistrată în Insulele Virgine Britanice şi nu este autorizată sau supravegheată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Acum, clienţii lui Sima, printre care se numără nume sonore precum fostul ministru de finanţe Daniel Dăianu şi creatoarea de modă Irina Schrotter, aşteaptă ca Sima să vină înapoi şi să le dea banii. Din cauză că WBS Holding nu este înregistrată în România, ei au puţine pârghii pentru a-şi recupera banii.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sima,
broker,
frauda,
sibex
/actualitate/cazul-sima-investitia-prin-brokeri-neautorizati-este-ca-si-cum-ai-arunca-bani-intr-un-canal-10219049
10219049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.