Cazanciuc: Nici vorbă să fie un conflict între politic şi justiţie

Postat la 16 ianuarie 2014 35 afişări

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, la ieşirea de la CSM, că nu se pune problema existenţei unui conflict între politic şi justiţie, ci de o înţelegere diferită a unor lucruri, de aceea ar vrea să fie stabilit un cod de conduită a politicienilor faţă de justiţie.

Cazanciuc: Nici vorbă să fie un conflict între politic şi justiţie

 "Nici vorbă să fie un conflict între politic şi justiţie. Există, evident, o înţelegere diferită a unor lucruri, uneori. De aceea aş vrea ca, de comun acord, să putem stabili câteva repere, atunci când vorbim despre justiţie", a spus Cazanciuc, la finalul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

În acest sens, ministrul Justiţiei a spus că se află în dezbatere cu societatea civilă şi cu magistraţii, referitor la implementarea unui cod de conduită.

"Nu discutăm de ultimele zile despre nevoia unei anumite conduite a politicienilor faţă de justiţie. Se întâmplă de mult timp ca dezbaterea politică să aibă în centrul atenţiei justiţia. De aceea, cred că este nevoie de o dezbatere cu judecătorii, cu procurorii, cu societatea civilă, cu politicienii, pentru a stabili câteva repere, de comun acord agreate, atunci când discutăm despre justiţie şi de aceea am încercat să conturăm un cod de conduită cu privire la justiţie, pe care să ni-l putem asuma cât mai repede posibil", a adăugat Cazanciuc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazanciuc-nici-vorba-sa-fie-un-conflict-intre-politic-si-justitie-11913060
11913060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.