Se caută cumpărător pentru ViralNova, site-ul care i-a adus milioane de dolari fondatorului

Autor: Mădălina M. Postat la 15 ianuarie 2014 80 afişări

Fondatorul ViralNova, unul dintre cele mai de succes startup-uri din prezent, vrea să vândă afacerea ce i-a adus milioane de dolari în numai opt luni, scrie Business Insider.

Se caută cumpărător pentru ViralNova, site-ul care i-a adus milioane de dolari fondatorului

Fondatorul ViralNova, unul dintre cele mai de succes startup-uri din prezent, vrea să vândă afacerea ce i-a adus milioane de dolari în numai opt luni, scrie Business Insider.

Americanul Scott DeLong, 31 de ani, a fondat ViralNova în urmă cu opt luni, un site cu imagini şi poveşti de pe internet, care atrage vizitatori prin titlurile şocante precum “Ideea acestui bărbat a înnebunit-o pe soţia sa. Dar a meritat. Credeţi-ma!”, sau “Poate arăta ca un candelabru normal, dar când stai sub el şi te uiţi în sus... wow!”.

DeLong, care înainte să pună în aplicare ideea site-ului a fost programator web, petrece o bună parte din zi căutând pe internet poveşti cu potenţial de a deveni virale. De asemenea, americanul spune că primeşte zilnic subiecte pe email, de la necunoscuţi. El le compune un titlu neobişnuit, iar apoi poveştile sunt preluate de utilizatorii Facebook şi transmise mai departe la mii de internauţi, devenind virale.

Luna trecută, ViralNova a atras 100 de milioane de vizitatori, şi a avut de două ori mai multe vizualizări, care i-au adus lui DeLong venituri de 400.000 de dolari din publicitate în decembrie, deşi pe fiecare pagină sunt prezente doar două reclame.

DeLong investeşte o parte din aceşti bani în mentenanţa serverelor şi pentru salariile a doi freelanceri cu care colaborează, însă profitul ajunge direct în buzunarele sale. Totuşi, DeLong s-a hotărât să vândă, spunând că a obosit să se ocupe de site zi şi noapte şi că vrea  să exploreze opţiunile. Mai mult, fondatorul ViralNova spune că ar vrea să înceapă o nouă afacere.

Venitul lui DeLong din ViralNova ar putea atinge între 1,2 şi 4,8 milioane de dolari dacă traficul pe site ar fi în continuare ridicat. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/se-cauta-cumparator-pentru-viralnova-site-ul-care-i-a-adus-milioane-de-dolari-fondatorului-11906519
11906519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.