Hackeri români, suspecţi într-un caz de furt de date a 110 milioane americani

Postat la 14 ianuarie 2014 51 afişări

Atenţia autorităţilor americane se îndreaptă spre hackeri din România în investigaţia declanşată după accesarea ilegală a datelor bancare a aproximativ 110 milioane de clienţi ai reţelei de hypermarketuri Target, scrie ziarul USA Today, în ediţia online.

Hackeri români, suspecţi într-un caz de furt de date a 110 milioane americani

 Hackeri au accesat sistemul caselor de marcat ale reţelei americane de hypermarketuri Target, cu ocazia Zilei Recunoştinţei, furând datele cardurilor a 110 de milioane de clienţi, au stabilit autorităţile americane. Target a confirmat că o grupare infracţională a accesat informaţiile clienţilor pe 27 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei, în cea mai intensă perioadă de cumpărături a anului. Hackerii au menţinut accesul la datele bancare până pe 15 decembrie. Iniţial, s-a crezut că au fost compromise datele bancare a aproximativ 40 de milioane de clienţi, dar, treptat, cifra a ajuns la 110 milioane de persoane.

Agenţia Reuters a relatat că şi grupul de retail Neiman Marcus a fost victima unor atacuri pentru sustragerea datelor clienţilor.

"Firmele de securitate informatică cred că furturile au originea în Europa de Est, unde România a fost un punct esenţial spre care s-a îndreptat atenţia anchetatorilor în cazuri de fraude electronice în ultimii ani", notează USA Today într-un articol cu titlul "Atenţia se îndreaptă asupra României după furturile de date din SUA".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/hackeri-romani-suspecti-intr-un-caz-de-furt-de-date-a-110-milioane-americani-11901831
11901831
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.