Cati bani vor romanii sa cheltuiasca pe vacante

Postat la 08 februarie 2011 49 afişări

Cei mai multi dintre romanii care vor pleca in concediu anul acesta spun ca bugetul maxim destinat vacantei nu va depasi echivalentul unui salariu mediu brut pe economie.

Intre 300 si 500 de euro. Acestea sunt sumele pe care 34,6% dintre cei patru mii de respondenti ai unui sondaj declara ca le vor cheltui pentru vacantele de anul acesta. Numai 9,6% dintre cei intervievati spun ca vor aloca peste 1.000 de euro, de persoana, pentru concediul din 2011, conform unui sondaj realizat de site-ul ivox.ro. Datele mai arata ca o mare parte a romanilor care isi permit sa calatoreasca in 2011 nu apeleaza la serviciile unei agentii de turism. Aproape 40% dintre ei sustin ca isi organizeaza singuri vacantele. In plus, 91,4% dintre participantii la sondaj considera ca serviciile oferite in strainatate au o calitate superioara celor din Romania. Pentru cei care aleg anul acesta sa faca turism in Romania, lucrurile nu vor diferi sensibil fata de 2010, cel putin in privinta preturilor. "Previziunea ANAT pentru 2011 arata ca tarifele vor stagna si chiar vor scadea cu circa 10% in sezonul intermediar" (15 iunie - 15 iulie si 15 august - 1 septembrie, n.r.), a a declarat pentru gandul Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
buget,
turisti,
vacante,
salariu
/actualitate/cati-bani-vor-romanii-sa-cheltuiasca-pe-vacante-7961901
7961901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.