Câţi bani primeşte personalul medical implicat în campania de vaccinare

Autor: Laura Buciu Postat la 10 ianuarie 2021 247 afişări

Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră, pentru activitatea desfăşurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19. Şi medicii de familie vor primi sume de bani în funcţie de serviciile prestate.

Câţi bani primeşte personalul medical implicat în campania de vaccinare

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă citite în primă lectură în ultima şedinţă de Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cu excepţia personalului delegat sau detaşat, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi de la bugetul autorităţilor administraţiei publice locale.

Proiectul obţinut de jurnaliştii Aleph News prevede că personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar implicat în vaccinare în cadrul centrelor, cu excepţia personalului delegat sau detaşat, va fi plătit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferenţiat.

Un medic ca primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 25 de lei pe oră.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie, în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării şi raportării reacţiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asiguraţi, aceştia beneficiază de un tarif pe serviciu.

Pentru primii 25% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, în funcţie de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajustează astfel: pentru intervalul dintre 25,001% - 45% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat - 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % - 65% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat - 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numărul total al asiguraţilor înscrişi pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcţie de tipul de vaccinul utilizat - 60 lei/serviciu.

Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condiţiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID 19 în România.

Proiectul de OUG prevede şi plată pentru medicii de familie care acordă servicii persoanelor care nu au un medic de familie sau pentru cazurile în care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maxim 20 zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare. Pentru informare, programare monitorizare şi raportare a reacţiilor adverse tariful este de 1 5 lei /serviciu, iar în cazul în care medicul de familie realizează în cabinetul propriu vaccinarea propriu-zisă tariful este de 30 lei/serviciu.

Pentru funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din bugetul Ministerului Sănătăţii se asigură fondurile necesare finanţării cheltuielilor prevăzute în Programul naţional de vaccinare, pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 şi cheltuielilor privind plata personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în cadrul unităţilor sanitare, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza solicitărilor CNAS formulate în acest sens.

Ordonanţa de urgenţă ar urma să intre în dezbatere şi votare în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
personal,
vaccinare,
tarif

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.