Câţi bani primesc hotelierii pentru fiecare cameră care este ocupată de oamenii aflaţi în carantină. Şi care sunt noile modificări

Autor: Alina Eftimie, Mediafax Postat la 01 mai 2020 359 afişări

Câţi bani primesc hotelierii pentru fiecare cameră care este ocupată de oamenii aflaţi în carantină. Şi care sunt noile modificări

Guvernul a dat o decizie prin care a modificat sumele acordate pentru românii care vin din zonele roşii. Hotelierii vor primi 230 de lei de cameră şi nu de persoană, aşa cum stabiliseră guvernanţii în martie. 

La începutul epidemiei în România, statul dădea 230 de lei de persoană hotelurilor, însă săptămâna trecută lucrurile s-au schimbat. Printr-o hotărâre de Guvern, Executivul a decis să dea 230 de lei de cameră, nu de persoană aşa cum era până acum.

Proprietarii de hoteluri nu se plâng.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, dar şi general manager IBIS Continental Hotels, a declarat pentru MEDIAFAX că modificarea nu îi afectează aşa mult pe cei care au hoteluri.

„Decizia de a muta la 230 de lei per cameră şi nu pe persoană nu va afecta în mod radical pentru că nu pot să stea foarte mulţi în cameră pentru că nu au voie să stea 3-4 persoane în cameră. (...)

Noi avem circa 40 de hoteluri care lucrează în asemenea condiţii, ele sunt puţin afectate, dar nu cred că e o măsură dramatică încât să ne plângem”, a spus Călin Ile.

Potrivit acestuia, dacă nu exista această posibilitate, cel mai probabil multe hoteluri ar fi intrat în faliment: „A fost o salvare din punct de vedere financiar, comparativ cu o perioadă în care nu ar fi încasat niciun ban, acum au încasat măcar ceva. Dar să nu uităm că au fost nişte investiţii pe care a trebuit să le facem din punct de vedere medical. Totuşi a fost o afacere bună pentru toată lumea”.

În ce priveşte viitoarele cazări în în hotelurile în care au stat persoanele carantinate, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere spune că acestea nu prezintă niciun pericol: „După câteva zile de nefolosire a camerei şi după igienizare nu mai există niciun risc”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotelieri,
carantina,
refuz,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.