Câţi bani face Autovit.ro, cel mai mare site de comerţ cu maşini

Autor: Razvan Muresan Postat la 19 iulie 2013 2652 afişări

Aproape un milion de anunţuri pentru comercializarea maşinilor au fost publicate pe autovit.ro în 2012, cu 200.000 mai multe decât în anul precedent.

Câţi bani face Autovit.ro, cel mai mare site de comerţ cu maşini

Potrivit datelor furnizate de companie, cifra de afaceri raportată anul trecut de autovit.ro a fost de 1,63 milioane de euro, în creştere cu 45% faţă de anul precedent. Între 1,5 milioane şi 1,9 milioane de vizitatori unici pe lună accesează siteul, iar 800 de dealeri auto sunt clienţii Autovit.ro.

Numărul maşinilor second hand scoase la vânzare pe platforma online Autovit.ro cu preţuri cuprinse între 20.000 de euro şi 100.000 de euro a crescut în primul semestru cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce maşinile de 3.000-10.000 euro au înregistrat o scădere de 15%.

Cei care doresc să ofere spre vânzare maşini noi sau second hand au la dispoziţie opţiunea de a posta anunţuri şi / sau de a le promova prin diferite mijloace precum evidenţierea prin altă culoare, promovarea la începutul listei sau în categoria Anunţurile Zilei. Preţul pentru postarea unui anunţ simplu este de 1,5 Euro + TVA la plata prin card, respectiv 2 Euro + TVA în cazul plăţii prin SMS. Perioada de afişare a unui anunţ este de 15 zile, ulterior acesta putând fi prelungit de către vânzător dacă este cazul.

În 2009, Autovit.ro a devenit parte a Allegro Group România, care deţine în portofoliul său platforme de e-commerce şi anunţuri Mercador.ro şi Compari.ro. Allegro Group Romania face parte din grupul internaţional Allegro Group care, în 1999, şi-a început activitatea în comerţul electronic în Polonia. Allegro Group este parte din grupul media multinaţional Naspers care a achiziţionat în România agregatorul de plăţi online PayU şi retailerul online eMag.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
masini,
comercializare,
autovit.ro
/actualitate/cati-bani-face-autovit-ro-cel-mai-mare-site-de-comert-cu-masini-11133922
11133922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.