Câte zile libere de la stat avem în 2017

Postat la 18 noiembrie 2016 7393 afişări

Câte zile libere de la stat avem în 2017

Anul viitor, românii au 14 zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Doar 10 dintre ele însă pică în timpul săptămâni. Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia unităţilor sanitare şi a celor de alimentaţie publică, precum şi a unităţilor în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţii care lucrează în astfel de unităţi au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Zile libere în 2017

– 1 ianuarie (duminică), 2 ianuarie (luni) — Anul Nou

– 24 ianuarie (marţi) – Ziua Unirii Principatelor Române (Legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în data de 7 octombrie 2016)

– 16 aprilie (duminică), 17 aprilie (luni) — Paştele ortodox

– 1 Mai (luni) — Ziua Muncii

– 1 iunie, 4 iunie (duminică), 5 iunie (luni) — Rusalii

– 15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului

– 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei

– 1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României

– 25 decembrie (luni), 26 decembrie (marţi) — Crăciunul

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.