Câte clase are, de fapt, Ion ILIESCU. Adevărul a ieşit la iveală

Postat la 04 octombrie 2023 562 afişări

Câte clase are, de fapt, Ion ILIESCU. Adevărul a ieşit la iveală

Noi informaţii neştiute despre fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, au ieşit la iveală. Probabil că mulţi români s-au întrebat câte clase are, de fapt, Iliescu. Iată unde a făcut şcoala şi liceul fostul lider al ţării.

Câte clase are, de fapt, Ion Iliescu

Ion Iliescu a fost crescut de o mătuşă în oraşul natal Olteniţa şi tot aici el a urmat cursurile şcolii primare şi generale.

Ulterior, Ion Iliescu a făcut liceul în Capitală, la Liceul Industrial-Polizu, Liceul „Spiru Haret” şi Colegiul „Sfântul Sava”. Fostul preşedinte şi-a lăsat amprenta şi aici, iar el s-a numărat printre fondatorii Uniunii Asociaţiilor Elevilor din România (1948).

După liceu, Ion Iliescu a studiat în cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti (1950).

Aici, el a avut ca principale materii de studiu hidroenergia şi gospodărirea apelor. Norocul a făcut ca mătuşa lui să fie menajera Anei Pauker.

Aceasta l-a sprijinit pe Iliescu pentru a-şi putea continua studiile în cadrul Institutului Energetic din Moscova (1950-1954).

Iliescu s-a făcut remarcat şi la Moscova, el devenind secretarul „Asociaţiei studenţilor români”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adevarul,
iesire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.