Catastrofa umanitara: ONU a declarat foamete in doua regiuni din Somalia

Postat la 20 iulie 2011 43 afişări

Doua regiuni din sudul Somaliei, aflate sub controlul insurgentilor islamisti shebab, unde se inregistreaza o seceta extrem de grava, sunt afectate de foamete, a anuntat miercuri ONU, la Nairobi.

Organizatia "Natiunilor Unite a declarat astazi (miercuri) ca in doua regiuni din Somalia exista foamete: in sudul Bakool si in Lower Shabelle", potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) din Somalia. "Daca nu actionam acum, foametea se va extinde in toate cele opt regiuni din sudul Somaliei, in urmatoarele doua luni, din cauza recoltelor slabe si aparitiei bolilor infectioase", a avertizat Mark Bowden, coordonator umanitar al ONU pentru Somalia. OCHA apreciaza ca aproximativ jumatate din populatia somaleza, adica 3,7 milioane de persoane, dintre care 2,8 milioane traiesc in sud, se afla, de-acum, intr-o situatie de criza.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
somalia,
onu,
foamete,
seceta
/actualitate/catastrofa-umanitara-onu-a-declarat-foamete-in-doua-regiuni-din-somalia-8510074
8510074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.