Cătălin Predoiu: Condiţiile meteo se menţin foarte severe şi se vor înrăutăţi în perioada următoare

Postat la 06 februarie 2012 23 afişări

Premierul interimar Cătălin Predoiu a ţinut, luni seara, o videoconferinţă cu prefecţii, avertizând că în prezent "condiţiile meteo se menţin foarte severe şi se vor înrăutăţi în perioada care urmează".

Potrivit lui Predoiu, se va menţine codul portocaliu în judeţele în care el a fost deja declarat, vor fi intensificări ale vântului şi scăderi de temperaturi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a solicitat declararea stării de alertă în judeţ, însă Predoiu nu a aprobat-o, motivând că "potrivit acestei stări de alertă, practic se iau toate măsurile necesare pentru a înlătura efectele calamităţii şi, de facto, se acţionează ca atare; prin urmare, nu este nevoie de o declarare formală a acestei stări de alertă, cel puţin pentru moment".

În ţară, "situaţia este sub control. Sunt câteva cazuri izolate care reclamă măsuri urgente şi de natură extraordinară, în special pentru a asigura asistenţă medicală unor persoane aflate în dificultate", a precizat Cătălin Predoiu.

Premierul interimar a adăugat, referitor la participarea sa la un viitor guvern format de noul prim-ministru desemnat, Mihai-Răzvan Ungureanu, că preocuparea prioritară răâmne deocamdată cea în legătură cu problemele curente ale ţării, în special cele legate de intemperii. "De aceea, pentru moment, exclud orice discuţii de natură politică", le-a spus el ziariştilor, adăugând însă că e convins că "vom mai avea ocazia să discutăm şi probleme care ţin de construcţia viitoare a guvernului".

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizarea cu cod portocaliu, conform căreia, în intervalul 5 februarie, ora 18 - 8 februarie, ora 10 va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. Viscolul se va manifesta în noaptea de 5 spre 6 februarie în sudul Moldovei şi în Bărăgan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni menţionate, atingând intensitatea maximă în perioada 6 februarie ora 14 - 7 februarie ora 18.

De asemenea, pentru nordul şi centrul Moldovei, Banat şi zona de munte a fost emisă atenţionare cu cod galben. Va continua sa ningă, iar vântul va avea viteze de până la 30-40 km/h.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/catalin-predoiu-conditiile-meteo-se-mentin-foarte-severe-si-se-vor-inrautati-in-perioada-urmatoare-9211767
9211767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.