Cătălin Paraschiv, „fantoma în alb” de la protestul din 10 august, vrea să se pensioneze

Postat la 12 noiembrie 2018 64 afişări

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv, cunoscut ca "fantoma albă" de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, intenţionează să se pensioneze, au declarat pentru MEDIAFAX surse din ministerul de Interne.

Cătălin Paraschiv, „fantoma în alb” de la protestul din 10 august, vrea să se pensioneze

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis pe 15 octombrie preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a gradului de general de brigadă - cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan, actualmente şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române. Ministrul şi-a fundamentat atunci propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Carmen Dan mai spunea că au fost efectuate verificările necesare, de securitate şi de legalitate, şi că îşi asumă responsabilitatea privind integritatea morală şi profesională a ofiţerului propus.

Ulterior însă, preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne luarea unei decizii cu privire la înaintarea în grad a cololonelui Dumitru Paraschiv, precizând că aşteaptă până după ce organele judiciare vor emite un punct de vedere cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei la protestul din 10 august.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
august,
protest,
fantoma,
brigada,
jandarmerie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.